Garam masala

Een van de veel gebruikte basisingrediënten bij het maken van curry’s.

Ingrediënten voor 1 klein potje:

  • 6 gram kaneelstokje of 2½ tl kaneelpoeder
  • 6 gram kruidnagel of 1tl kruidnagelpoeder
  • 6 gram zwarte peperkorrels of 1 tl gemalen peper
  • 1 kardemompeul
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 gedroogd laurierblaadje

Zo bereid je het:

  1. Als je de hele specerijen gebruikt, rooster ze dan eerst zachtjes in een droge pan. Let op dat ze niet verbranden.
  2. Laat ze afkoelen en stamp ze fijn tot poeder met een vijzel of in een hakmolentje.
  3. Als je de kaneel, kruidnagel en peper in poedervorm koopt, hoef je die niet te roosteren, maar kun je ze meteen door de andere (geroosterde) specerijen mengen.

TIP: Bewaar garam masala in een afgesloten glazen pot in de koelkast. Dan kun je het minstens nog 6 maanden goed houden.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *