Een van de veel gebruikte basisingrediënten bij het maken van curry’s.
Ingrediënten voor 1 klein potje:
- 6 gram kaneelstokje of 2½ tl kaneelpoeder
- 6 gram kruidnagel of 1tl kruidnagelpoeder
- 6 gram zwarte peperkorrels of 1 tl gemalen peper
- 1 kardemompeul
- 1 tl venkelzaad
- 1 gedroogd laurierblaadje
Zo bereid je het:
- Als je de hele specerijen gebruikt, rooster ze dan eerst zachtjes in een droge pan. Let op dat ze niet verbranden.
- Laat ze afkoelen en stamp ze fijn tot poeder met een vijzel of in een hakmolentje.
- Als je de kaneel, kruidnagel en peper in poedervorm koopt, hoef je die niet te roosteren, maar kun je ze meteen door de andere (geroosterde) specerijen mengen.
TIP: Bewaar garam masala in een afgesloten glazen pot in de koelkast. Dan kun je het minstens nog 6 maanden goed houden.