Vegan slagroom

Vegan Slagroom kun je simpel zelf maken. Om de vegan slagroom perfect romig en stijf geslagen te krijgen moet je de volvette kokosroom (uit blik) gebruiken die minimaal een nacht in de koelkast gestaan heeft. 

Wat heb je voor 1 portie vegan slagroom nodig:

  • 1 blik (volvette) kokosroom, 200 ml
  • om het te zoeten; palmsuiker, rijstsiroop of agavesiroop

Mixen maar:

  1. Zet het blik kokosroom ondersteboven en draai het open. De vaste room zit nu als het goed is aan de bovenkant
  2. Maak met het heft van een vork of lepel een gaatje aan de zijkant en laat het kokoswater weglopen in een glas. Niet weggooien, kun je nog prima gebruiken voor in een (ontbijt)smoothie
  3. Lepel de stevige room in een koude kom en klop het stijf met een mixer
  4. Zoet het nog naar wens en klop het nog even tot zich mooie pieken vormen

Afkomstig uit: De Gezonde Bourgondiër

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *