Alweer zo’n lekker verfrissend (ijs)toetje uit IJs & Co van Aniek Keijsers. En niet alleen voor de zomer, ook prima met bijvoorbeeld verjaardagen en/of andere (feest)dagen. De naam cheesecake is eigenlijk niet juist…er zit helemaal geen kaas in. Maar als je de afbeelding ziet….zou je zomaar anders kunnen denken. Natuurlijk kun je de frambozen ook vervangen door ander (zacht)fruit.
Voor 8 taartjes heb je nodig:
Voor de bodem:
- 2 el kokosolie
- 25 gram pure chocolade (70%)
- 10 dadels, ontpit
- 150 gram blanke, ongezouten, amandelen
- 1/2 tl zout
- 2 el ahornsiroop
Voor de vulling:
- 125 gram ongezouten cashewnoten
- 35 gram cacaoboter
- 2 el kokosolie
- 200 ml volvette kokosmelk
- 100 ml ahornsiroop
- 1/2 tl vanille-extract
- 50 + 50 gram frambozen (of ander fruit)
Ook nodig: siliconen bakvorm met 8 cilinders of 8 cupcakevormpjes
Zo maak je het klaar:
- Doe de cashewnoten in een kom en giet er net zoveel water bij tot ze helemaal onder water staan. Laat het 4 tot 6 uur weken.
- Smelt voor de bodem de kokosolie met de pure chocolade in een pannetje. Doe de dadels, amandelen, het zout en de ahornsiroop in de foodprocessor. Giet de chocolade-olie erbij en pulse het tot een geheel. verdeel over de vormpjes, druk goed aan met een lepel en zet het in de diepvries.
- Smelt voor de vulling de cacaoboter met de kokosolie. Giet de cashewnoten af en voeg samen met de gesmolten cacao-olie, kokosmelk, ahornsiroop en het vanille-extract toe aan een blender. Mix tot een egaal mengsel. Verdeel een laagje van ongeveer een halve centimeter over de vormpjes en zet het 10 minuten terug in de vriezer.
- Voeg 50 gram frambozen toe aan het resterende beslag in de blender en mix kort. Verdeel opnieuw een laagje van ongeveer een halve centimeter over de vormpjes en zet opnieuw 10 minuten terug in de vriezer.
- Voeg nog eens 50 gram frambozen toe en herhaal de vorige stap. Zet minimaal 2 uur in de vriezer voor het serveren.
Garneer het eventueel met vegan-slagroom om het feestje compleet te maken.