De zomerkoninkjes zijn er weer volop. In de supermarkt, bij de groenteboer en uit menig (moes)tuin. In deze aardbeienkwarktaart zijn biologische aardbeien uit de Puur Tafelen moestuin gebruikt.
Dit heb je nodig:
- Voor de bodem;
- 250 gram gedroogd fruit (dadels, appeltjes, abrikozen, cranberry’s)
- 200 gram walnoten
- Voor de inhoud;
- 500 à 600 gram verse aardbeien
- 8-10 gram agar-agar
- Ahornsiroop
- 1 kilo Provamel Soja (alternatief voor kwark)
- Kokosolie/boter
Zo maak je het klaar:
-
- Hak/snijd de walnoten en gedroogd fruit fijn in een keukenmachine of met een staafmixer zo fijn als je het wilt hebben.
- Verdeel de plakkerige massa over de bodem van de springvorm (28 cm) en druk het goed aan.
- Los het agar-agarpoeder op in een steelpan met 10 eetlepels water. Breng lichtjes aan de kook en roer gedurende 5 tot 6 minuten. Blijf bij de steelpan en blijf roeren. Schenk de vloeistof in een kom en laat afkoelen.
- Ontdoe de aardbeien van de kroontje (na het wassen) en doe 250 gram in een kom samen met de Provamel Soja. Maal de aardbeien met een keukenmachine of staafmixer fijn. Hou je van veel aardbeien, prak er gerust zoveel door als je lekker vindt.
- Voeg bij het aardbei-kwarkmengsel ahornsiroop toe, naar smaak.
- Vet de zijkant van de springvorm met de kokosolie of boter. En snijd aardbeien door de midden en zet deze op de bodem met de doorgesneden kant tegen de buitenkant van de springvorm. Hou nog wat aardbeien over voor de decoratie.
- Giet het aardbei-kwarkmengsel in de springvorm en zorg dat de aardbeien aan de buitenkant minimaal onderstaan.
- Zet de springvorm in de koelkast en laat het minimaal 4 uur staan.
Voor het serveren kun je de overige aardbeien eroverheen decoreren. Net voor het serveren een heerlijke toef vegan slagroom erop en smullen maar.