Indiase bloemkool-pastinaakcurry

De Indiase keuken kenmerkt zich door de vele kruidige smaken. Deze bloemkool-pastinaakcurry is daar een smakelijk voorbeeld van. Vol van smaak en helemaal vegan. Het recept is van Louise De Brabandere en komt uit ‘Easy dinners’.

Voor 4 personen:

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 2 grote pastinaken, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 45 gram (netto) gember geschild
  • 30 gram (ongeveer 6 teentjes) knoflook, geschild
  • snufje chilipoeder
  • 2 tl currypoeder
  • 250 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 el suiker
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 2 grote handen spinazie
  • rijst of naan

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  2. Besprenkel de bloemkool en de pastinaak met olijfolie, kruid met peper en zout en meng goed. Zorg dat alles goed onder een laagje olie zit.
  3. Verdeel de groenten over twee bakplaten, zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen en genoeg ruimte hebben. Rooster in ongeveer 25-30 minuten knapperig en gaar.
  4. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem op laag- tot middelvuur. Voeg komijn- en mosterdzaad toe en laat 30 seconden opwarmen, tot de zaden hoorbaar knetteren. Voeg de uit toe en roerbak 5 minuten.
  5. Mix de gember en knoflook tot een gladde pasta, voeg toe en roerbak 1 minuut. Voeg de chilipoeder, currypoeder, tomatenblokjes, suiker en peper en zout toe. Roerbak 1 minuut, blus af met kokosmelk en water. Laat 10 minuten pruttelen.
  6. Haal de groenten uit de oven en meng samen met de spinazie door de saus.
  7. Laat nog 5 minuten op zacht vuur staan zodat alle smaken goed kunnen mengen.
  8. Serveer met gekookte rijst en/of naan.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *