Hartige pannenkoek met kool en spek

Een pannenkoek veelzijdig te gebruiken. Naturel, met (poeder)suiker, nog zoeter, hartig. En op volgens een Japans recept. Dit recept is afkomstig uit de Bijbel van de Japanse keuken, samengesteld door Tosao van Coevorden.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 eieren 
  • 150 gram bloem
  • ½ tl zout
  • ½ tl suiker
  • ¼ tl baksoda
  • 150 gram nagaimo (Chinese yam)
  • 150 gram ontbijtspek, plakjes (eventueel te vervangen door garnalen of tofu)
  • 3/4 spitskool
  • sojaolie, om in te bakken
  • 4 el tonkatsu
  • 2 el Japanse mayoniase
  • 4 el beni shoga (ingelegde rode gember)
  • 1 el aonori (zeewiervlokken)
  • 2 el katsuobushi (bonitovlokken)

Zo maak je het klaar:

  1. Kluts in een ruime kom de eieren met de bloem, zout, suiker en de baksoda. Schil en rasp de nagaimo en voeg toe aan het beslag. Roer tot een glad beslag en dek de kom af met plasticfolie. Laat dit ongeveer 1 uur rusten in de koeling.
  2. Halveer de plakjes ontbijtspek. Snijd de spitskool fijn. Neem het beslag uit de koeling. Doe de spitskool bij het beslag en roer het geheel goed door.
  3. Verhit wat sojaolie in een koekenpan op middelhoog vuur. schenk het beslag in een dikke laag in de pan en bak de onderkant 3-5 minuten gaar. Verdeel intussen het spek erover.
  4. Draai de okonomiyaki (pannenkoek) om (gebruik hier eventueel een plat bord bij) en doe de deksel op de pan. Bak nog 3-5 minuten tot de okonomiyaki gaar is.
  5. Verdeel de tonkatsu en de Japanse mayonaise over de okonomiyaki. Garneer met de beni shoga, aonori en katsuobushi en serveer direct.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *