Griekse quinosalade

Deze lunchsalade is een variant op de klassieke Griekse salade en  is makkelijk mee te nemen. Dit gezonde en vezelrijke recept komt uit Lisa Dorsman’ boek ‘Vezels’.

Voor 1 portie heb je nodig:

  • 75 gram quinoa
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel zwarte en groene olijven
  • ¼ courgette
  • 1 kleine rode ui of ½ grote(re) rode ui
  • 50 gram feta
Voor de dressing:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel citroensap

Zo maak je het:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd in de tussentijd de zongedroogde tomaten, de olijven, de courgette en de ui in stukjes. Maak een dressing van de olijfolie, de basilicum en het citroensap.
  3. Meng de zongedroogde tomaten, olijven, courgette en ui met de quinoa en voeg de dressing toe. Verbrokkel de feta erover. Deze salade kan zowel warm als koud gegeten worden.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *