Deze lunchsalade is een variant op de klassieke Griekse salade en is makkelijk mee te nemen. Dit gezonde en vezelrijke recept komt uit Lisa Dorsman’ boek ‘Vezels’.
Voor 1 portie heb je nodig:
- 75 gram quinoa
- 4 zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel zwarte en groene olijven
- ¼ courgette
- 1 kleine rode ui of ½ grote(re) rode ui
- 50 gram feta
Voor de dressing:
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels gedroogde basilicum
- 1 eetlepel citroensap
Zo maak je het:
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd in de tussentijd de zongedroogde tomaten, de olijven, de courgette en de ui in stukjes. Maak een dressing van de olijfolie, de basilicum en het citroensap.
- Meng de zongedroogde tomaten, olijven, courgette en ui met de quinoa en voeg de dressing toe. Verbrokkel de feta erover. Deze salade kan zowel warm als koud gegeten worden.