Cheesekcake met karamel-zeezout

Karamel en zeezout zijn gezworen smakelijke vrienden. En als ze dan ook nog eens in deze cheesecake samenkomen….denk om je vingers ;). Dit recept komt uit de Ovenbijbel van Chickslovefood

Voor 1 cake heb je nodig:

  • 260 gram kandijkoekjes
  • 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 300 gram chocolade met karamel-zeezout
  • 600 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 150 gram fudge
  • 2 el melk
  • olie
  • zout

Zo ga je de cake maken:

  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm ∅) of een rechthoekig bakblik met bakpapier. Vet de zijkanten in met wat olie.
  2. Maal de kandijkoekjes in een keukenmachine fijn. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Meng de koekkruimels door de roomboter en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  3. Zet de bodem 10 minuten in de oven. Haal de vorm uit de oven en laat deze aanstaan.
  4. Smelt 250 gram van de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pannetje met kokend water) en laat iets afkoelen.
  5. Klop de roomkaas los met een vork en klop de eieren er één voor één door. Voeg de gesmolten chocolade toe, roer door en verdeel het mengsel over de bodem van de cake.
  6. Bak de cheesecake in zo’n 50 minuten gaar in de oven. Laat de cake na het bakken goed afkoelen en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  7. Hak vlak voor het serveren de overige chocolade grof. Smelt de fudge met de melk in een steelpannetje en roer hier een flinke snuf zeezout (b.v. Zeeuwsche Zoute) door.
  8. Drizzle de gesmolten fudge over de cheesecake en maak af met de stukjes chocolade.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *