Appel-peer-tarte tatin

Deze appel-peer-tarte tatin komt uit ‘Ruige Kost’ het kookboek van Paskal Jacobsen en Edwin Vinke. En veel te lekker om te delen ;).

Dit heb je nodig voor een taartje voor 4 personen:

  • 2 jonagolds
  • 3 Doyenné du Comice
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 130 gram bruine basterdsuiker
  • 1 el roomboter
  • ½ tl kaneel
  • 1 eidooier

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C.
  2. Leg de plakken bladerdeeg uit om te ontdooien.
  3. Schil de appels en de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in vieren.
  4. Zet een ovenbestendige koekenpan van 22 centimeter doorsnede op het vuur. Doe de basterdsuiker en de roomboter in de pan en maak er al roerend een donkerbruine karamel van. Let op dat het niet verbrandt. Haal de pan van het vuur.
  5. Leg de appels en peren om en om in de karamel met de ronde kant naar beneden tot de pan volledig in twee lagen gevuld is. Strooi er de kaneel over.
  6. Bedek het geheel met de plakken bladerdeeg en duw de zijkanten even aan zodat alles goed afgesloten is.
  7. Klop de eidooier los met wat water en smeer de bladerdeeg ermee in.
  8. Bak de taart 50 tot 60 minuten in de oven.
  9. Haal de taart uit de oven en laat ongeveer 15 minuten staan zodat de appels en peren de karamel opslurpen.
  10. Draai de taart om op een groot bord, snijd de taart in punten en verdeel deze over de borden. Lepel op elk stuk een grote bol (zelfgemaakt)vanille-ijs.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *