Appeltaart maar dan anders….Wel rekening houden met de weektijd van de linzen 😉
Dit heb je nodig voor de taart voor 6 personen:
- 40 gram gedroogde rode linzen
- 5 grote appels
- 35 gram havermout
- 40 gram geraspte kokos
- 70 gram ruwe rietsuiker
- 2 snufjes zoutvlokken
- 1 tl gemalen kaneel
- 75 gram boter
- Boter om de bakvorm in te vetten
Zo bak je de taart lekker bruin:
- Spoel de rode linzen en laat ze een nacht (of minstens 12 uur) weken
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken
- Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd ze in kleine stukjes. Leg ze in een ingevette ovenvaste vorm met een diameter van ongeveer 26 cm
- Doe de linzen met havermout, kokos, suiker, zout en kaneel in de keukenmachine. Mix tot kruimels.
- Snijd de boter in stukjes en voeg deze toe. Mix nog even kort tot een kruimelig deeg is ontstaan. Verdeel het deeg over de appels
- Bak ongeveer 35 minuten in het midden van de oven of tot de appels zacht zijn en de taart een mooie kleur heeft.
- Superlekker met (vegan) slagroom of ijs.
Dit recept komt uit ‘Bakken met bonen’ van Lina Wallentinson