Hou je van peren? Hou je van heerlijk veel zoetigheid én chocolade? Dan zou je deze perenchoco cake eens moeten proeven! Bij het maken lik je je vingers al af ;).
Wat heb je nodig voor deze heerlijke cake:
- 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 160 gram suiker
- 250 gram bloem
- 4 eieren
- 50 gram chocolade met 70% cacao
- 20 gram cacaopoeder
- half zakje bakpoeder
- 80 ml volle melk
- 2 conference peren
- snufje zout
- cakeblik
Zo maak je van bovenstaande een heerlijke cake:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Mix de boter in een kom. voeg er 1 ei aan toe en wanneer dit ei is ‘opgenomen’ voeg je het volgende ei toe. Dit doe je tot de eieren op zijn
- Smelt de chocolade au bain marie in een pannetje (om aanbakken te voorkomen) en mix dit vervolgens bij het mengsel van de boter en eieren
- In een andere kom mix je met een garde de bloem, het cacaopoeder, snufje zout en het bakpoeder. Als het goed gemengd is mix je dit mengsel bij het beslag van de boter, eieren en chocolade. Doe dit in kleine beetjes anders ziet de hele keuken wit :). Gooi als laatste de melk erbij en mix het tot een mooi beslag
- Bekleed het cakeblik met bakpapier en schep het beslag erin. Mocht het nou niet zo makkelijk blijven zitten gebruik dan twee wasknijpers aan de zijkant om het bakpapier vast te zetten. En zodra je het beslag erin schept haal je de wasknijpers er weer af.
- Snij de onderkant van de peren eraf en duw ze in het cakebeslag.
- Bak de cake in ongeveer een uur in de oven en laat hem daarna afkoelen.
Bij het serveren kun je de cake bestrooien met poedersuiker en/of met slagroom….smullen maar!!
Bron: Bowiens Baksels