Met deze koudere dagen, lekker binnen, chocolademelk en een vers stuk gevulde speculaas. Dit (h)eerlijke recept komt uit het V’gan magazine van november.
Zo maak je het klaar:
Spijs:
- 150 gram ongebrande cashewnoten
- 8 gedroogde abrikozen
- 1 el citroensap
Koek:
- 200 gram meel
- 10 medjooldadels, ontpit
- 2 el fijngemalen kruidnoten
- 1 tl kaneel
- 100 gram kokosolie, gesmolten
- 5 el plantaardige melk
- 4 el kokosbloesemsuiker
Topping:
- 2 el amandelschaafsel
Zo maak je het klaar:
- Mix de ingrediënten voor de spijs in een keukenmachine tot alles aan elkaar plakt. Wikkel de spijs in plasticfolie en leg ongeveer 30 minuten in de koelkast.
- Maak de keukenmachine schoon. Mix de ingrediënten voor de koek in de keukenmachine tot alles aan elkaar plakt.
- Vorm met je handen twee ballen van het koekdeeg, wikkel ze in plasticfolie en leg ze 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een cakeblik (Ø20 cm) met bakpapier.
- Rol de ballen koekdeeg met behulp van een deegroller uit tot de vorm van het cakeblik. Leg een deegplak in het met bakpapier beklede bakblik, verdeel de spijs erover en leg vervolgens het andere koekdeeg erop.
- Bak de gevulde speculaas 30 minuten in de oven. Laat afkoelen, bestrooi met het amandelschaafsel en snijd in dikke plakken.