Wraps met pompoen, zwarte bonen en tomatenspread

9-15 maart 2020 is de vierde editie van de week zonder vlees. Een initiatief van Isabel Boerdam (De Hippe Vegetariër). Onze redactie doet dit jaar ook weer mee. En niet alleen deze week ;). Vooruitlopend op deze week hebben wij alvast een aantal vega(n) recepten uitgezocht. Zoals deze wraps met pompoen; dit recept komt uit de Vegabijbel geschreven door Isabel.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 gram flespompoen, schoongemaakt en in blokjes
  • 1 rode ui, in partjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 200 gram zwarte bonen, gekookt
  • 100 gram spinazie, fijngesneden
  • 4 wraps
  • 1 recept tomaten-olijfspread
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoen 20 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  2. Verhit wat olie in de koekenpan, zet het vuur laag en fruit de rode ui 6 minuten. Blus af met de balsamicoazijn. Zet het vuur uit, voeg de pompoen, zwarte bonen en spinazie toe en meng.
  3. Besmeer elke wrap gelijkmatig met de tomaten-olijfspread. Verdeel de vulling erover en vouw dicht als een envelop. Serveer de wraps warm.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *