In dit recept worden niet alleen de oranje wortelen gebruikt (kan natuurlijk wel, maar is niet zo leuk om te zien;) ). Het is een recept van Michel Gonzaga uit België en komt uit het magazine van Velt (samen eco-actief). Michel is actief op Instagram als foodfotograaf.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 400 gram wortelen, in verschillende kleuren
- 200 gram rode biet
- 1 tl verse citroentijm
- 1 tl ras el hanout
- 1 tl gemalen korianderzaad
- een scheut olijfolie
- handjevol peterselie of ander vers kruid
- peper en zout
Voor de citrusdressing:
- het sap van een sinaasappel
- 2 el olijfolie
- 1 tl appelazijn
- de rasp van een halve limoen
- zwarte peper
Zo maak je het klaar:
- Schrob de wortelen en snijd ze overlangs doormidden. Schil de rode biet en snijd hem in partjes.
- Meng in een kommetje de citroentijm, de ras el hanout en het korianderzaad met een scheut olijfolie en peper en zout.
- Leg de groenten in een ovenschaal en overgiet ze met de kruidige olie. Meng goed. Gaar de groenten in de oven op 200 °C, gedurende minstens 25 minuten (Als de groenten grover zijn gesneden duurt het iets langer).
- Roer voor de dressing alle ingrediënten krachtig door elkaar.
- Laat de geroosterde groeten even afkoelen, giet er de citrusdressing over en bestrooi met verse peterselie.
Heerlijk met Roseval aardappeltjes, uit de oven.