Het einde van jaar komt snel dichterbij. Maar o, o, o, wat een (h)eerlijke tijd is het als het om eten gaat. De geur van speculaas en kruidnoten in huis. Chocolade(figuren) om van te genieten. De kachel aan, de gordijnen dicht, warme chocolademelk met slagroom natuurlijk en een smakelijke zelfgemaakte cheesecake. En nog vegan ook ;).
Wat heb je nodig:
Voor de bodem:
- 150 gram kruidnoten
- 4 medjooldadels, ontpit
- 2 el kokosolie, gesmolten
- 1 el water
Voor de vulling:
- 200 gram ongebrande macadamianoten
- 100 gram witte chocolade
- 3 medjooldadels, ontpit
- 2 el agavesiroop
- 2 el kokosolie, gesmolten
Topping:
- 1 el speculaaskruiden
Zo maak je het klaar:
- Bekleed een springvorm (doorsnede 20 cm) met bakpapier.
- Mix de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een kruimig deeg. Verdeel dit over de bodem van de met bakpapier beklede springvorm, druk goed aan en zet 30 minuten in de vriezer.
- Kook intussen voor de vulling de macadamianoten 5 minuten in ruim water tot ze zacht zijn. Smelt tegelijkertijd al roerend de witte chocolade au bain-marie.
- Giet de macadamianoten af en doe ze samen met de gesmolten witte chocolade en de rest van de ingrediënten voor de cheesecakevulling in de keukenmachine.
- Haal de springvorm uit de vriezer en verdeel de cheesecakevulling over de bodem. Zet weer terug in de vriezer en laat de cheesecake 30 minuten opstijven.
- Haal na 30 minuten uit de vriezer, strooi met behulp van een fijn zeefje de speculaaskruiden erover en snijd de cheesecake in stukken.
Dit recept komt uit het magazine V’gan.