Rabarbercrisp met dunne room

Rabarber is bij een minder bekende groente, zeker bij de jongeren. En dat is jammer. Rabarber is namelijk supergezond en heeft weinig koolhydraten.

Sommige mensen schillen rabarber maar dat is helemaal niet nodig. Wat wel aan te raden is, is dat je de stugge draden eraf trekt. Natuurlijk wel de rabarber even goed wassen.

Hieronder kun je lezen hoe je een lekker nagerecht kunt maken met rabarber.

Wat heb je nodig voor 4-6 personen:

  • 125 gram walnoten
  • 265 gram bloem + 1 eetlepel extra
  • 140 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram koude roomboter, in blokjes
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 1 kilo schoongemaakte rabarber, in stukjes van 3 cm
  • 100 ml slagroom
  • Extra nodig: ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

En zo maak je het lekker klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de walnoten gelijkmatig over een bakplaat en rooster ze in 7-8 minuten goudbruin. Hak de noten in grove stukjes.
  2. Meng in een kom de bloem met basterdsuiker en wrijf de boter er met je vingertoppen door tot grove deegkruimels ontstaan. Meng er dan snel de afgekoelde noten door en kneed niet te lang, het moet geen deegbal worden.
  3. Meng in een kom de suiker met 1 volle eetlepel bloem. Schep er met je handen de rabarber door, zodat de stukjes gelijkmatig met kristalsuiker omhuld zijn. verdeel de rabarber over de bodem van de ovenschaal.
  4. Strooi het kruimeldeeg erover en plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Bak het dessert in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Neem de schaal uit de oven en laat de minstens een halfuur afkoelen.
  5. Schep het dessert met een grote lepel op borden, schenk de ongeslagen slagroom eromheen en serveer direct. Nog lekkerder met een bol walnoten- of vanilleroomijs.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *