Pompoensalade met peer en meer…

Nog zo’n lekker recept met pompoen. Dit keer een smakelijke salade. Een salade die je als maaltijdsalade kunt eten maar ook als een bijgerecht. Een van de heerlijke plantbased recepten uit ‘De Gezonde Bourgondiër’ van Jacinta Bokma. Meer lezen? klik dan <hier>

Wat heb je voor vier personen nodig:

Voor de salade:

  • 1/2 biologische pompoen
  • 1 peer in parten
  • 2 rode uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1/2 eetlepel korianderzaad, uit de vijzel
  • snufje zout
  • 300 gram gemengde biologische sla. Het lekkerst is een mix van frisgroene babyblaadjes
  • 100 gram romige geitenkaas

Voor de Choco-swirl:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 gram 70% pure chocolade
  • 50 gram hazelnoten

Zo maak je er een heerlijke salade van:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Snijd de ongeschilde pompoen in schijfjes en verwijder de pitten. Doe dit ook met de peer en de rode uien
  3. Doe de groenten en het fruit in een braadslede
  4. Klop de olijfolie los met de knoflooktenen, de Provençaalse kruiden, het korianderzaad en het zout. Verdeel het olijfolie-knoflookmengsel over de groenten en het fruit. Laat het in een half uur zacht karamelliseren in de oven
  5. Ondertussen smelt je in een steelpannetje op zacht vuur alle ingrediënten voor de dressing. Zorg ervoor dat het niet aanbrandt door regelmatig te roeren
  6. Verdeel de gemengde slablaadjes over de borden. Verkruimel de geitenkaas erboven en lepel op elk bord de warme dressing
  7. Zet de braadslede en de salade op tafel en smullen maar

Variatie: Vervang de peer door halve dadels.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *