Eens een keer iets anders dan appeltaartjes proberen? Dan zijn deze perentaartjes zeker iets om eens te doen. Als ze nog een beetje warm zijn, zijn ze het lekkerst. En wil je jezelf en anderen extra verwennen? Serveer er dan een bol (avocado)kokosijs bij. Dit recept komt uit ‘Everyday vegan’ van Ellen Charlotte Marie.
Voor 6 tot 8 taartjes:
Voor de basis:
- 85 gram amandelmeel
- 200 gram volkorenspeltbloem
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- ¼ theelepel baksoda
- snuf zout
- 25 gram gebroken lijnzaad
- 4 eetlepels gesmolten kokosolie of milde olijfolie
- 100 ml amandelmelk
- enkele druppels natuurlijk amandelextract
- 1 eetlepel appelazijn
Voor de marsepeinvulling:
- 8 ontpitte medjooldadels
- 200 gram amandelmeel
- snuf zout
Voor de topping:
- 3 tot 4 stevige peren, in dunne schijfjes gesneden
- een handvol amandelschilfers
- enkele eetlepels ahornsiroop
Zo maak je ze klaar:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Meng de droge ingrediënten voor de bodem in een kom. Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten. Meng goed tot een stevig deeg. Voeg meer bloem toe als het deeg nog te kleverig is om te bewerken. Kneed goed. Strooi wat extra bloem op je werkvlak, verdeel het deeg in ongeveer 6 gelijke stukken en rol ze uit tot ronde taartjes.
- Maak de marsepeinvulling door alle ingrediënten te mixen in een keukenmachine tot een kleverig ‘deeg’. Verdeel de vulling over de taartjes, spreid uit en werk af met de schijfjes peer. Plooi de zijkanten om en versier met amandelschilfers.
- Bak de taartjes 15 tot 20 minuten in de oven.
- Besprenkel de perentaartjes eventueel met ahornsiroop in de laatste 5 minuten van de oventijd.