Zo simpel en zoooo lekker. Drie ingrediënten en je hebt heerlijk verkoelende ijsjes. Onderstaande recept komt uit het heerlijke boek van Aniek Keijsers ‘IJs en Co 2.’
Voor 6 ijsjes heb je nodig:
- 125 gram verse aardbeien
- 60 gram poedersuiker
- 250 gram Griekse yoghurt (5-10% vet)
ijsvormpjes en ijsstokjes
Zo maak je ze:
- Pureer de aardbeien en zet opzij.
- Roer de poedersuiker door de Griekse yoghurt.
- Meng 40 gram van het yoghurtmengsel door de aardbeienpuree.
- Schep eerst wat van het aardbeien-yoghurtmengsel in de ijsvormpjes, gevolgd door wat Griekse yoghurt. Blijft dit herhalen tot de vormpjes gevuld zijn.
- Tik met de vormpjes op een hard oppervlak om eventuele luchtbelletjes te verwijderen.
- Steek de ijsstokjes erin en zet ze minimaal 6 uur in de vriezer voordat je de ijsjes uit de vormpjes haalt.
Liever zonder zuivel? Vervang dat de Griekse yoghurt door een plantaardige variant, zoals kokosyoghurt.