Aardbeien-yoghurtijsjes

Zo simpel en zoooo lekker. Drie ingrediënten en je hebt heerlijk verkoelende ijsjes. Onderstaande recept komt uit het heerlijke boek van Aniek Keijsers ‘IJs en Co 2.’

Voor 6 ijsjes heb je nodig:

  • 125 gram verse aardbeien
  • 60 gram poedersuiker
  • 250 gram Griekse yoghurt (5-10% vet)

ijsvormpjes en ijsstokjes

Zo maak je ze:

  1. Pureer de aardbeien en zet opzij.
  2. Roer de poedersuiker door de Griekse yoghurt.
  3. Meng 40 gram van het yoghurtmengsel door de aardbeienpuree.
  4. Schep eerst wat van het aardbeien-yoghurtmengsel in de ijsvormpjes, gevolgd door wat Griekse yoghurt. Blijft dit herhalen tot de vormpjes gevuld zijn.
  5. Tik met de vormpjes op een hard oppervlak om eventuele luchtbelletjes te verwijderen.
  6. Steek de ijsstokjes erin en zet ze minimaal 6 uur in de vriezer voordat je de ijsjes uit de vormpjes haalt.

Liever zonder zuivel? Vervang dat de Griekse yoghurt door een plantaardige variant, zoals kokosyoghurt.

Gelijk bestellen? Klik op de afbeelding.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *