Voor 250 ml.
Italiaans en heerlijk vol zoet van smaak. Deze dressing is prima te doen bij buffelmozzarella, (gerookte) kip, alle groenten en avocado.
Dit het je nodig:
½ bosje basilicum
1 sjalotje
30 gram zongedroogde tomaatjes, uitgelekt
40 ml balsamico
30 ml (gefilterd) water
1 tl chiazaad
1 tl Himalayazout
1 mespuntje versgemalen peper
1 tl agavesiroop
150 ml koudgeperste olijfolie
Zo maak je het:
Pluk en was de basilicum. Hak de blaadjes even grof met een koksmes. Snipper het sjalotje en snijd de tomaatjes in kleine stukjes.
Doe basilicum, sjalot, zongedroogde tomaatjes, balsamico, water chiazaad, Himalayazout, peper en agavesiroop in de blender en laat deze 2 minuten op hoge stand draaien. Schenk de olijfolie er langzaam bij terwijl de blender (wat langzamer) draait. Proef de dressing en doe er eventueel naar smaak nog peper, zout, balsamico of agavesiroop bij.