Lekker romig ijs met een verfijnd geroosterd sesamsmaakje. Zwart sesamzaad is lekker nootachtig en licht zoet met een textuur die doet denken aan koekjes en room. Dit wordt jou nieuwe klassieker!
Ingrediënten:
- 175 ml volle melk
- 400 gr crème fraîche of slagroom
- 100 gr + 2 eetlepels suiker
- 4 eierdooiers
- 2 eetlepels vermalen zwart sesamzaad
- Zeezoutvlokken
- IJsmachine
Bereiding:
- Verhit de melk, crème fraîche of slagroom en de helft van de suiker op middelhoog vuur. Roer voortdurend tot de suiker helemaal is gesmolten. Let op dat het niet overkookt!
- Klop de eierdooiers met 2 eetlepels suiker gedurende 2 minuten net zolang tot de suiker helemaal is opgenomen.
- Klop het eierdooiermengsel heel langzaam met de helft van het roommengsel. Doe dit opnieuw in de pan.
- Verhit op middelhoog vuur, blijf roeren met een rubberen of houten pollepel tot het mengsel is ingedikt. Als een eetlepel op het mengsel blijft liggen is het dik genoeg. Het indikken duurt ongeveer 3 minuten.
- Giet het mengsel in een metalen of glazen kom. Voeg het gemalen sesamzaad toe en laat het mengsel afkoelen in de koelkast.
- Koel de ijsmachine voor en doe het mengsel erin. Kies het programma voor het maken van sorbetijs.