Deze wel zeer zomerse, en snelle, salade komt uit ‘Energy & vegan’ van Alexander Gershberg. Hij laat zien aan zijn recepten hoe plantaardig eten kan zorgen voor meer energie en welzijn.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 60 gram pompoenpitten
- 1 grote knapperige krop sla (of een mix van verschillende soorten), in grove stukken gescheurd.
- 3 sinaasappels, geschild en in dunne schijfjes
- 75 gram zwarte olijven, in dunne plakjes
Voor de dressing:
- 1 eetlepel olijfolie
- sap van een citroen
- 1 eetlepel appelazijn
- piri-piri (of een beetje cayennepeper)
- zout
Zo maak je het klaar:
- Verhit een pan op middelhoog vuur.. Giet de olijfolie in de pan en voeg de pompoenpitten toe. Roer de pitten voortdurend terwijl je ze 2-3 minuten roostert tot de pitten beginnen op te blazen en goudbruin worden. Haal de pan direct van het vuur en doe de pitten in een schaaltje.
- Meng de sla sinaasappels, olijven en pompoenpitten in een saladekom.
- Roer de ingrediënten voor de dressing in een apart kommetje door elkaar en giet over de salade. En klaar is de salade.