Een makkelijke en heerlijke zomerse quiche (die altijd smaakt trouwens ;)). Dit recept is afkomstig van Tamara, beter bekend als Salt & Orange op Facebook en Instagram. Neem vooral eens een kijkje op haar website.
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
- 300 gram bloem
- 1 ei
- 150 boter
- 3 eetlepels ijskoud water
- snufje zout
Voor de vulling:
- 3 eieren
- 150 crème fraîche
- 1 peer
- 1 ui
- paar plakjes brie
- snufje zout
- paar lepeltjes bosvruchten jam
- handje pijnboompitten
Zo maak je het klaar:
- Voor de bodem: Alle ingrediënten tot een deeg kneden quichevorm mee bekleden. Prik dan gaatjes in de bodem.
- Verwarm de oven voor to 180 °C.
- Voor de vulling: Mix de eieren, de crème fraîche, fijngesneden ui en een snufje zout.
- Giet dit op het deeg.
- Voeg dan de peer (in plakken), de brie, pijnboompitten en de jam toe.
- In ongeveer 30 minuten ‘bruin’ bakken.
Deze smakelijke quiche is zowel warm als koud te eten. Met warm weer makkelijk een dagje van tevoren te maken. Alles voor het gemak ;).