Hou jij ook zo van bietjes of krootjes zoals ze ook genoemd worden ? Deze zoete bietjes zijn met een heerlijke Japanse twist. Niet voor niets want het recept komt uit ‘Vegan japaneasy’ van Tim Anderson.
Voor 2 personen:
- 400-500 gram rauwe bietjes, gewassen en geschild
- 2 el olie
- klein handje pecannoten of walnoten
- 6 el zoete misosaus
- 1 el tahin
- 1 el ahornsiroop of bruine basterdsuiker
- ¼ tl sesamolie
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Als de bietjes kleiner zijn dan tafeltennisballetjes kun je ze heel laten; zijn ze groter, halveer ze dan; zijn ze veel groter, snijd ze dan in vieren. Schep de bietjes om met olie en leg ze in een enkele laag in een braadslede. Zet 40 minuten in de oven; schep ze een of twee keer om.
- Verspreid intussen de noten, als je ze gebruikt, over een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Laat afkoelen en hak de noten grof.
- Na 40 minuten zou je met een vork in de bietjes moeten kunnen prikken; is dat niet zo, zet ze dan terug in de oven en controleer na 5 tot 10 minuten nog een keer. Als ze gaar zijn, verhoog je de temperatuur tot 220 °C.
- Schep de zoete misosaus, tahin, ahornsiroop of bruine basterdsuiker en de sesamolie door de bietjes. Zet terug in de oven tot de misosaus begint te karamelliseren. Garneer eventueel met de noten en dien het op.