Zoete aardappelen zijn flink aan populariteit aan het winnen in ons land. Ze worden zelfs, op kleine schaal, al in Zeeland geteeld. Guillaume Marinette heeft 33 heerlijke zoete aardappel recepten gebundeld in een boek. Dit recept staat daar ook in en is ook opgenomen in het magazine “De tuin op tafel” editie 02/2020.
Voor 6 personen heb je in huis:
- 500 gram kikkererwten (uit blik)
- 300 gram zoete aardappelen, gekookt
- 2 teentjes knoflook
- 50 ml olijfolie
- het sap van 1 bio citroen
- 1 tl gemalen komijn
- 2 el verse of gedroogde koriander
- 60 gram tahin, of 30 gram wit sesamzaad en 30 ml sesamolie
- zout en versgemalen peper
Zo maak je het klaar:
- Bewaar enkele kikkererwten en een paar blokjes gekookte zoete aardappel voor de garnering.
- Pureer alle hummusingrediënten tot een glad geheel. Doe de hummus in een kom, voeg een scheut olijfolie toe en garneer met de komijn, achtergehouden kikkererwten en blokjes zoete aardappel en koriander.
- Serveer met pitabroodjes, reepjes groente of tortilla’s.