Wie wel eens op vakantie in Italië is geweest, kent die heerlijke bruschetta vast wel. Een geroosterd broodje met een heerlijk tomatenmengsel erop. De gezondheid van bruschetta is onmiskenbaar en het bevat bovendien ook weinig calorieën. Hoe maak je bruschetta?
Ingrediënten:
- Enkele plakken desembrood van ½ cm dik
- 1/2 ui
- 1 eetlepel olijfolie voor iedere plak brood
- 1 teentje knoflook
- vers gemalen peper & zeezout
Bereidingswijze:
- Snijd het brood in plakken en maak van de olijfolie en de uitgeperste knoflook een soort dressing. Besprenkel dit over de plakken brood (grote plakken kun je eventueel door de midden snijden). Bruschetta’s moeten niet groter zijn dan 4 bij 6 cm.
- Rooster de gesprenkelde plakken brood in een voorverwarmde oven op 200c. totdat ze iets kleuren en knapperig zijn. Vergeet ze niet anders worden ze keihard. Haal de broodjes uit de oven en bestrooi ze met vers gemalen peper en zeezout. Nu heten de sneetjes brood Bruschetta’s en kun je ze beleggen met allerlei lekkere dingen zoals tomatensalsa.
Tip: voorbereid zijn op onverwacht bezoek? Maak als je bruschetta’s maakt er meteen een heleboel. Verpak deze na het afkoelen in een luchtdichte box en vries die in.