Een supermakkelijk en snel gerecht om op tafel te toveren deze zalm met een kruidenkorstje. Het recept komt uit de Ovenbijbel van Chickslovefood.
Voor twee personen heb je nodig:
- 2 tenen knoflook
- 1 bio citroen
- flinke hand verse bio dille (of een eetlepel gedroogde)
- 50 gram (kruiden)paneermeel
- 2 el olie
- 500 gram zalmfilet, zonder huid
- zout en peper
Zo maak je het klaar:
- Pel de knoflook en pers uit boven een kommetje.
- Rasp de schil van de citroen (alleen het gele, het witte is bitter) en snijd de citroen in plakjes.
- Hak de dille fijn en voeg dit met het paneermeel, de citroenrasp en de olie toe aan de knoflook. Breng het op smaak met zout en peper.
- Leg de zalmfilet in een ovenschaal en bedek de bovenkant van de zalm met het mengsel, druk het (bv met de bolle kant van een lepel) goed aan.
- Leg de plakjes citroen in de ovenschaal erbij en zet de zalm op 180°C ongeveer 15 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Deze mag nog wel wat roze zijn.
Lekker met zilvervliesrijst :).