Hoewel yoghurtijs eerder in de categorie vicecream dan de categorie nicecream valt, heeft yoghurtijs altijd zo’n gezonde vibe. In de realiteit is het natuurlijk maar net wat je er zelf van maakt. Je kunt prima meerdere soorten yoghurt gebruiken, zoals magere of halfvolle yoghurt. Het ijs wordt er wel minder romig door. Kokosbloesemsuiker en palmsuiker hebben weer effect op de kleur. En nee, dat wil je bij je frisse witte yoghurtijs niet, toch?
Ingrediënten voor 6 bollen ijs:
- 500 ml yoghurt naar keuze
- 115 g suiker, honing of
- agavesiroop
- snufje gemalen zeezout
- mengkom
- garde
- luchtdichte vriezerdoos
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een garde.
- Zet het mengsel nog even in de koelkast tot het koud genoeg (10 °C) is om in een ijsmachine te bereiden
Tip: Intolerant voor koemelk? Maak yoghurtijs dan van kokosyoghurt of geitenyoghurt. Aanrader: de combinaties kokos- of geitenyoghurt en ijs gaan allebei heel goed samen. Ontdekking van het jaar!
Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Altijd IJs’ van Marleen Visser. Probeer ook deze combi van yoghurtijs en rabarber.