Bij het bereiden van (maaltijd)salades kun je helemaal los gaan naar eigen smaak. Het lekkerste en gezondste is om verse biologische producten te gebruiken en nog mooier…uit eigen (moes)tuin. Meestal gaat een maaltijdsalade op een bord of schaal maar je kunt het ook eens in een potje stoppen ;). Deze knapperige salade met courgette en wortel is ideaal om van tevoren te maken en voor het serveren in de koelkast te bewaren. Giet de dressing vlak voor het serveren over de salade. Dit recept komt uit het kookboek ‘Maaltijdsalades’ van Emily Ezekiel.
Voor twee personen heb je nodig:
- 2 kipfilets (liefst bio/scharrel)*
- 1 citroen, in plakjes
- bosje dragonblaadjes
- 2 grote wortels
- 1 grote courgette
- handvol geroosterde pijnboompitten
- handvol basilicumblaadjes
- handvol muntblaadjes
- handvol pitloze zwarte olijven, gehalveerd
- 3 eetlepels citroendressing
Zo maak je het klaar:
- Breng een middelgrote steelpan met water aan de kook. Voeg de kipfilet, plakjes citroen en dragonblaadjes toe en zet het vuur lager zodat het blijft pruttelen (door de citroen te koken wordt de schil zacht en mals). Dek af met een deksel en laat 10 minuten pruttelen, of tot de kipfilets perfect gaar zijn. Haal de kipfilets met een spatel uit het water en laat iets afkoelen.
- Gebruik een spiraalsnijder of dunschiller om de wortels en courgette in slierten te snijden en leg ze op de bodem van twee (weck)potten van 500 ml.
- Voeg een laagje pijnboompitten toe, gevolgd door de verse kruiden. Snijd de kipfilet in plakjes en voeg samen met de zwarte olijven toe aan de potten.
- Giet de citroendressing erbij als je gaat eten, sluit de potten met het deksel en schud goed.
*Vega of vegan? Nog lekkerder ;). Vervang de kip dan door geroosterde bloemkool of vega(n) kipstukjes (die je bakt i.p.v. kookt). En gebruik in de dressing ahornsiroop i.p.v. honing.
Meer weten of gelijk bestellen? Klik op de afbeelding.