Diepvries vis kan….maar een stukje verantwoorde verse witte visfilet van de visboer is beter.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 4 witte visfilets, bv. wijting, schol, tongschar…*
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 rood pepertje
- 1 theelepel ras el hanout
- 40 gram parmezaan, geschaafd
- 150 gram groene sla (waterkers, veldsla, postelein…)
- Peper en zout
Zo maak je het klaar:
- Snijd het chilipepertje fijn en meng het met de ras el hanout en 2 eetlepels olijfolie
- Snijd de courgette in schijfjes en de paprika’s in ringen. Bak ze in een wok met 2 eetlepels olijfolie. Kruid het naar smaak met peper en zout. De groenten moeten nog knapperig zijn
- Verhit op middelhoog vuur 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de stukken vis erin. Reken enkele minuten aan beide kanten, niet langer. Kruid met peper en zout en voeg het mengsel van chilipeper en ras el hanout toe. Draai nog eens om zodat de aroma’s van de specerijen vrijkomen
- Verdeel de groene sla en de groenten over de borden, schik de gebakken vis erbij en werk af met de parmazaan
*Vraag aan je visboer welke vis op dit moment op zijn best (en dus meestal ook het voordeligst) is.
Dit recept komt uit “de budgetvriendelijke keuken” van uitgeverij Manteau