De eerste (nieuwe) aardappels uit eigen tuin…. Daar kan geen supermarktaardappel tegenop. Niet alleen qua smaak maar zeker ook qua gezondheid. We gaan ervan uit dat je geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt dus deze aardappeltjes kunnen schoongeboend zo de pan in. Dit recept van ‘Gestoomde aardappel met zure room en lente-ui’ komt uit ‘De Zelfvoorzienende Tuin’ van Huw Richards en Sam Cooper.
Voor 2 royale porties heb je nodig:
- 800 gram kleine of nieuwe aardappels, gehalveerd
- 3 verse takjes rozemarijn
- 100 ml (plantaardige) zure room
- 1 tl grove mosterd
- 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 2 el (peperige) olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
Zo maak je het klaar:
- Stoom de aardappeltjes met de rozemarijn 12 tot 15 minuten boven 500 ml kokend water, totdat ze gaar zijn.
- Verwijder de rozemarijn en laat de aardappelen 20 minuten afkoelen in een schaal.
- Meng de zure room, grove mosterd en lente-ui in een kom en schenk het lente-uimengsel over de aardappels. Besprenkel voor het serveren met de olijfolie en gebruik zout en peper naar smaak.