Vogelnestjes

Scotch eggs, oftewel vogelnestjes, smaken prima met een vers gemaakte salade en verse mayonaise. Of maak er een heerlijk romige aardappelpuree bij met tomatensaus.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 takjes tijm
  • enkele blaadjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 660 gram gemengd gehakt (varken/kalf)
  • 6 eieren
  • 4 el bloem
  • 6 el panko of paneermeel
  • Peper en zout

Zo bak je ze bruin:

    1. Hak de tijm en het basilicum, pers de knoflook en snijd de sjalotjes klein.
    2. Meng het gehakt met de verse kruiden, knoflook en sjalot, en kruid met peper en zout.
    3. Klop 2 eitjes los met een vork. Doe de bloem, het losgeklopte ei en de panko in verschillende kommetjes.
    4. Kook 4 eitjes gedurende 6 1/2 minuut en laat ze meteen schrikken in ijswater. Pel ze.
    5. Verdeel het gehakt in vieren. Rol de eitjes voorzichtig in het gehakt en maak perfecte bollen.
    6. Paneer de vogelnestjes à l’anglaise: rol ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door de panko, en zet nog even opzij.
    7. Frituur de vogelnestjes met twee tegelijk gedurende 4 1/2 minuut op 190 graden in de frituurpan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *