Scotch eggs, oftewel vogelnestjes, smaken prima met een vers gemaakte salade en verse mayonaise. Of maak er een heerlijk romige aardappelpuree bij met tomatensaus.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 2 takjes tijm
- enkele blaadjes basilicum
- 1 teentje knoflook
- 2 sjalotten
- 660 gram gemengd gehakt (varken/kalf)
- 6 eieren
- 4 el bloem
- 6 el panko of paneermeel
- Peper en zout
Zo bak je ze bruin:
-
- Hak de tijm en het basilicum, pers de knoflook en snijd de sjalotjes klein.
- Meng het gehakt met de verse kruiden, knoflook en sjalot, en kruid met peper en zout.
- Klop 2 eitjes los met een vork. Doe de bloem, het losgeklopte ei en de panko in verschillende kommetjes.
- Kook 4 eitjes gedurende 6 1/2 minuut en laat ze meteen schrikken in ijswater. Pel ze.
- Verdeel het gehakt in vieren. Rol de eitjes voorzichtig in het gehakt en maak perfecte bollen.
- Paneer de vogelnestjes à l’anglaise: rol ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door de panko, en zet nog even opzij.
- Frituur de vogelnestjes met twee tegelijk gedurende 4 1/2 minuut op 190 graden in de frituurpan.