Een beroemde en veel gegeten variant met asperges is die met ei, botersaus en ham. Je kan dan natuurlijk voor een vegetarische variant de ham weglaten, simpel. Maar er is voor een vegetarische aspergemaaltijd veel meer mogelijk zoals bijvoorbeeld onderstaand recept laat zien.
Wat heb je nodig:
Voor 2-3 personen
Duurt ongeveer 35 minuten
- 0,5 kilo witte, verse asperges
- 2 eieren
- 125g champignons
- 20g boter
- een glas witte wijn
- 1 blokje groentebouillon
- 0,5 el maïzena of aardappelzetmeel
- versgemalen zwarte peper
- flinke scheut citroensap
- (verse) peterselie
- 350g aardappelkroketjes (diepvries)
Hoe maak je het klaar:
Verwarm de oven zoals aangegeven op de verpakking van de aardappelkroketjes. Kook de eieren hard in 7 minuten. Schil de asperges nauwkeurig en kook ze ongeveer 12 minuten of tot ze aan het einde van de asperge makkelijk met een vork door te prikken zijn. De kookduur hangt namelijk af van de dikte van de asperge. Bak intussen de aardappelkroketjes af in de oven. Snijd de champignons in schijfjes. Smelt in een pannetje de boter en voeg de wijn, het citroensap en de peper toe. Meng in een apart klein kommetje de maïzena met een scheutje wijn of beetje water, roer goed en voeg toe aan de saus en laat de saus nog 2 minuten doorkoken, nu met de champignonschijfjes erbij. Wil je de saus wat dikker, herhaal de procedure met de maïzena. Serveer de asperges met de champignons erboven op, saus erover, de eieren ernaast en wat versgemalen peper en peterselie erover heen. Leg de aardappelkroketjes ernaast.
Variatietip: Vervang de aardappelkroketjes voor verse nieuwe aardappels, het lekkerste zijn dan verse oogst Doré.
Bron: veggievariation