Dit recept is van Sanne (o.a. van het smakelijke en kleurrijke magazine ‘V’GAN’. Sanne is te volgen via livingthegreenlive.com
Voor 2 personen:
- 400 ml kokosroom
- 2 el cashewpasta
- 1 el agavesiroop
- 2 rijpe bananen
- 2 tl vanille-extract
- snufje zeezout
- 50 gram pure chocolade
- ijslollyvormpjes
Zo maak je ze:
- Doe de kokosroom, de cashewpasta, de agavesiroop, de banaan, het vanille-extract en het zout in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
- Verdeel het mengsel over de ijslollyvormpjes en steek er de stokjes in. Zet de ijslollyvormpjes in de vriezer en laat de ijsjes in 3 uur helemaal opstijven.
- Smelt voor de topping de chocolade au-bain-marie.
- Haal de ijslolly’s uit de vormpjes en bedruip ze met de gesmolten chocolade. Bestrooi ze tot slot met toppings naar keuze en laat de chocolade hard worden in de vriezer.