Niet alleen met feestdagen erg lekker, deze bladerdeeghapjes met paddenstoelen en kastanjes. Dit (feestelijk) recept komt uit de Veganbijbel, samengesteld door The Green Happiness. De gekookte kastanje zijn bij de meeste biologische supermarkten te koop. Ze geven een heerlijke (vlezige) bite.
Voor 8 hapjes heb je nodig:
- 1 tl kokosolie
- Een sjalot, fijngesneden
- Teentje knoflook, fijngesneden
- 200 gram kastanjechampignons, fijngesneden
- 2 el verse tijm, fijngesneden
- 100 gram kastanjes, gekookt en fijngesneden
- 1 tl zeezout
- ½ tl zwarte peper
- 6 plakjes bladerdeeg
- 20 ml plantaardige melk
Zo maak je ze klaar:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de kokosolie in de koekenpan. bak hierin de sjalot en knoflook in 2 minuten glazig.
- Voeg de paddenstoelen en tijm toe. Bak nog eens 4 minuten.
- Zet de warmtebron uit. Voeg de kastanjes toe en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 gelijke stukken.
- Leg in het midden van de helft van de plakken een beetje vulling.
- Maak in de andere helft van de plakjes, diagonaal met een mes 3 kleine sneetjes.
- Leg deze plakjes op de gevulde plakjes. Druk de zijkanten goed aan met een vork (zodat er kleine ribbeltjes ontstaan).
- Bestrijk het bladerdeeg met wat plantaardige melk en strooi en een klein beetje zeezout overheen. Zet de bladerdeeghapjes in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin.