Goulashsoep maar dan vega. Janneke Philippi heeft een heerlijk recept bedacht. Dit recept is o.a. gepubliceerd in het januarinummer van Delicious.
Voor 4 personen heb je in huis:
- 2 rode (punt)paprika’s
- 70 gram tomatenpuree (1 blikje)
- 2 tl karweizaad
- 1 el miso
- 125 gram bloem
- 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
- 800 ml groentebouillon
- 2 takjes peterselie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 25 gram boter
- 2 tl paprikapoeder (mild)
- 1 ei
Zo maak je het klaar:
- Snijd de uit en knoflook fijn. Snijd de paprika is reepjes.
- Smelt in een (soep)pan de boter. Bak de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten zachtjes. Voeg dan de paprika toe en bak 2 minuten mee.
- Schep de tomatenpuree, het karwijzaad, paprikapoeder, de miso en 25 gram van de bloem erdoor en bak nog 1 minuutje.
- Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep 15 minuten.
- Klop intussen het ei los met 2 el water en een flinke snuf zout. Voeg beetje bij beetje de resterende bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe tot het deeg niet meer plak, maar nog wel zacht is. Teveel bloem maakt dat de deegstukjes tijdens het koken te stevig worden. Hak de peterselie fijn en kneed door het deeg.
- Rol 2 dunne strengen van het deeg en snijd ze in 1 cm-stukjes. Voeg de kikkererwten en de deegstukjes toe aan de soep en kook nog ongeveer 5 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.