Vanille-soja ijs

Lange tijd was het een uitdaging om echt lekker vegan ijs te kopen of zelf te maken (veel lekkerder ;)). Tegenwoordig heeft een beetje supermarkt een redelijk aanbod in vegan ijs. Bij veganistischkoken.nl weten ze al langer hoe je heerlijk vegan kunt koken en ijs kunt maken. Onderstaande recept komt uit het E-book ‘Plantaardig ijsplezier’, samengesteld door Stijn de Cock. 

Dit heb je nodig voor een heerlijk portie ijs:

  • 450 ml sojamelk
  • 200 ml sojaroom
  • 20 gram maizena plus 100 gram bio lichte rietsuiker
  • 1/2 vanillestokje
  • 1 el sojaboter

Zo maak je het:

  1. Klop de maizena met 100 ml sojamelk los in een kleine kom. 
  2. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. 
  3. Breng de rest van de sojamelk met de suiker, sojaroom, het vanillestokje en merg en de sojaboter op een matig vuur aan de kook. Roer regelmatig en zorg dat de suiker volledig is opgelost. 
  4. Draai het vuur lager en verwijder het vanillestokje. 
  5. Voeg al roerend de maizena toe en blijf zachtjes roeren tot het mengsel indikt tot een lichte pudding (+/- 10 minuten). Breng het mengsel niet opnieuw aan de kook!
  6. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe om het vliesje op de pudding te verwijderen.
  7. Doe het mengsel in een vooraf gekoelde kom, dek af met folie en laat 1 nacht afkoelen in de koelkast.
  8. Bereid het ijs in de ijsmachine of handmatig.

 

Plantaardig ijsplezier ( en andere vegan smul(E)boeken) kun je bestellen door op de afbeelding te klikken.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *