Tuinbonendip met basilicum

Deze tuinbonendip met basilicum is een hapje dat verrukkelijk smaakt bij Italiaanse wijn. Rauwe, jonge tuinboontjes zijn zacht en zoet, met een klein bittertje. Als je ze in de keukenmachine pureert met olijfolie, verse kruiden en citroensap heb je een heerlijk vegetarisch smeersel voor op geroosterd brood. Serveer er gekoelde Italiaanse witte wijn bij.”

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram tuinbonen in de dop
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum en/of munt
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels geraspte oude geitenkaas
  • sap van 1 citroen
  • Extra nodig: keukenmachine

Bereiding:

  1. Dop de tuinbonen door de peulen open te breken en met je duim de groene boontjes eruit te rissen.
  2. Pureer ze met de knoflook en kruiden in een keukenmachine tot een grove massa. Meng de olijfolie en geraspte kaas erdoor.
  3. Breng de dip op smaak met citroensap, zout en versgemalen peper. Serveer met knoflookcrostini (zie tip) of knapperig zuurdesembrood.

Tip: Crostini: rooster dunne sneetjes brood onder de ovengrill of in de grillpan. Wrijf direct met een gehalveerd teentje knoflook over het nog warme brood.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *