Toast met avocado en ei

Op zoek naar een lekkere, gezonde en snelle lunchsuggestie, dan is deze toast (tosti) met avocado en ei zeker de moeite waard. En als je nog een aantal (oudere) sneeën brood hebt…kun je die gelijk lekker verwerken.

Wat heb je in huis voor 2 personen:

  • 4 sneden volkoren (bio)brood
  • 2 avocado’s
  • 2 eieren
  • sap van een halve citroen
  • enkele plukjes verse dille*
  • peper en zout

Zo maak je het klaar:

  1. Kook de eieren hard. Hak de dille fijn.
  2. Schil de avocado’s en prak ze in een kom. Ze hoeven niet te fijngeprakt te zijn. Roer het citroensap erdoor en kruid, naar smaak, met peper en zout.
  3. Rooster of grill het brood en beleg het met de avocadopuree.
  4. Snijd de eieren in plakjes en beleg de toast ermee. Kruid, naar smaak, met peper en zout. Werk het af met de fijngehakte dille.

*De dille kun je natuurlijk vervangen voor bladpeterselie en/of bieslook 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *