Een lekkere diversiteit aan smaken, zoet, zuur, zout en pittig in dit Thaise gerecht. (H)eerlijk vegetarisch en zo lekker….
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 1 knoflookteen, fijngesneden
- 1/2 rode peper, fijngesneden (hou je van extra pittig? Gebruik dan de hele peper)
- 400 gram snijbonen, in blokjes gesneden
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 4 takjes verse koriander
- 140 gram volkoren noedels
- 2 theelepels gemalen citroengras
- 2 bio-eieren
- 20 ml sojasaus
- 20 gram pikante honingpinda’s
- Scheutje (soja)melk
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels bruine suiker
- Peper en zout
Zo maak je het klaar:
- Breng water aan de kook voor de noedels. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd deze klein
- Snijd de snijbonen in blokjes van ongeveer 1 cm. En snijd de lente-ui in flinterdunne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd ook de koriander fijn
- Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok- of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en het witte deel van de lente-ui ongeveer 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen toe, het groene gedeelte van de lente-ui, het citroengras en 3 eetlepels water per persoon toe. Draai het vuur middelhoog en laat, afgedekt, het geheel in ongeveer 8 minuten garen
- Kook de noedels, volgens de instructie op de verpakking. Ondertussen kluts je de eieren in een kom met een scheutje (soja)melk, peper en zout. verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 omelet. Rol de omelet vervolgens op en snijd deze in smalle reepjes
- Voeg de noedels toe aan de wok- of hapjespan met de groenten. Breng het op smaak met de sojasaus en de bruine suiker en verhit het nog voor ongeveer 1 minuut. Voeg de helft van de omelet reepjes toe
- Verdeel de noedels over de borden. Garneer het met de overige omelet reepjes , de honingpinda’s en de koriander
Recept is afkomstig van HelloFresh