Een (h)eerlijk smakelijke (maaltijd)salade. Hou je niet van tempeh of veganistisch…dan vervang je de tempeh gewoon voor kipfiletblokjes.
Voor 2 personen heb je nodig:
- 150 gram tempeh, in kleine blokjes gesneden
- 2 el hoisinsaus
- 50 gram rucola
- 1 avocado, in blokjes
- 1 el olijfolie
- partje limoen
Voor de garnering:
- 50 gram gemengde noten
- 25 gram gemengde zaden
- 1 el ahornsiroop
- ½ tl kaneel
- 1 el olijfolie
Om te serveren:
- olijfolie
- balsamico
Zo maak je het klaar:
- Meng de tempehblokjes met de hoisinsaus en zorg dat alle blokjes een betje bedekt zijn met de saus. Zet apart en laat goed intrekken.
- Hak de noten en zaden iets kleiner. Verhit een koekenpan met 1 el olijfolie en bak de noten en zaden hierin. Voeg 1 el ahornsiroop en de kaneel toe en bak tot ze goudbruin zijn. Zet apart en laat even afkoelen.
- In dezelfde koekenpan verhit je de andere eetlepel olijfolie en bak hierin de tempehblokjes goudbruin.
- Doe de rucola, avocado, tempehblokjes en de limoen in een kom en bestrooi dit met het noten- en zadenmengsel. Druppel wat balsamico en olijfolie over de salade of geef dit er apart bij.
- Serveer de salade met een eenvoudige dressing van olijfolie en balsamico.
Het recept is van Simone van den Berg en gepubliceerd in editie 2 van 2020 van V’gan lifestyle magazine. Simone is o.a. op FaceBook te vinden.