Tempehsalade

Een (h)eerlijk smakelijke (maaltijd)salade. Hou je niet van tempeh of veganistisch…dan vervang je de tempeh gewoon voor kipfiletblokjes. 

Voor 2 personen heb je nodig:
  • 150 gram tempeh, in kleine blokjes gesneden
  • 2 el hoisinsaus
  • 50 gram rucola
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • partje limoen
Voor de garnering:
  • 50 gram gemengde noten
  • 25 gram gemengde zaden
  • 1 el ahornsiroop
  • ½ tl kaneel
  • 1 el olijfolie
Om te serveren:
  • olijfolie
  • balsamico
Zo maak je het klaar:
  1. Meng de tempehblokjes met de hoisinsaus en zorg dat alle blokjes een betje bedekt zijn met de saus. Zet apart en laat goed intrekken.
  2. Hak de noten en zaden iets kleiner. Verhit een koekenpan met 1 el olijfolie en bak de noten en zaden hierin. Voeg 1 el ahornsiroop en de kaneel toe en bak tot ze goudbruin zijn. Zet apart en laat even afkoelen.
  3. In dezelfde koekenpan verhit je de andere eetlepel olijfolie en bak hierin de tempehblokjes goudbruin.
  4. Doe de rucola, avocado, tempehblokjes en de limoen in een kom en bestrooi dit met het noten- en zadenmengsel. Druppel wat balsamico en olijfolie over de salade of geef dit er apart bij.
  5. Serveer de salade met een eenvoudige dressing van olijfolie en balsamico.

Het recept is van Simone van den Berg en gepubliceerd in editie 2 van 2020 van V’gan lifestyle magazine. Simone is o.a. op FaceBook te vinden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *