Met de seizoenen mee eten… Winterstoofpot met spruiten, pompoen en knolselderij. Uit eigen moestuin nog leuker en vooral lekkerder.
Voor 4 personen:
- 300 gram pompoen, geschild en in blokjes
- 200 gram knolselderij, geschild en in blokjes
- 300 gram spruitjes, schoongemaakt en in vieren
- 200 ml groentebouillon
- 400 gram tempé, in blokjes
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 2 el sesamzaadjes, geroosterd
Zo maak je het klaar:
- Leg in een pan met stevige bodem eerst de pompoen, daarop de knolselderij en vervolgens de spruitjes.
- Giet de bouillon erbij – ongeveer een laagje van 1,5-2 cm – en leg tot slot de blokjes tempé op de spruitjes.
- Breng aan de kook en zet direct het vuur laag. Laat de groenten met het deksel op de pan rustig gaar worden in ongeveer 10-15 minuten. Prik met een vork in de groenten om te zien of ze zacht genoeg zijn.
- Hussel, als ze gaar zijn, de groenten en de tempé door elkaar.
- Roer in een kommetje de sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes door elkaar. besprenkel de groentestoof hiermee en serveer direct.
Dit recept komt uit “Kookboek voor de onstuimige moestuinier” door Karen Groeneveld. Uitgeverij Het Zwarte Schaap.