Met de seizoenen mee-eten. Zoals dit recept (bijgerecht) met spruitjes in de hoofdrol. Spruitjes werden vroeger alleen in de koude(re) maanden van het jaar gegeten. Simpelweg omdat ze dan vers van het land kwamen. Dit recept komt uit ‘Everyday vegan’ van Ellen Charlotte Marie.
Dit heb je voor 4 personen nodig:
- 500 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
- Enkele lepels olijfolie
- Zeezout (bijvoorbeeld Zeeuwsche Zoute)
- Zwarte peper
- 1 bio appel, in dunnen schijfjes (niet geschild)
Voor erover:
- 2 eetlepels diksap van appel en zwarte bes of een andere natuurlijke zoetmaker
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Zo maak je het klaar:
- Doe de spruitjes in een ovenschotel en meng goed met de olijfolie, peper en zout.
- Bak 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven. Doe er halverwege de appelschijfjes bij.
- Meng het appeldiksap met de balsamicoazijn.
- Besprenkel de spruitjes met de balsamico en dien het op.