Weinig tijd of onverwacht visite? Deze spinaziesoep is supersnel gemaakt en (H)eerlijk vegetarisch.
Wat heb je nodig:
- 1 kilo (wilde) spinazie
- Grote rode ui
- 2 (oude) boterhammen
- 1/2 liter (haver)melk
- 1 liter water of groentebouillon
- Een bos koriander of peterselie
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Het klaarmaken gaat zo:
- De (wilde) spinazie en de kruiden goed wassen zodat alle zand eruit is
- De olie verhitten in een soeppan. Hierin de fijngesneden ui zachtjes fruiten en daarna kort de fijngesneden knoflook
- De spinazie toevoegen, het deksel op de pan doen en laten slinken
- De boterhammen, groentebouillon (of water), de kruiden en de melk toevoegen. Het geheel een minuutje laten doorkoken
- Neem de pan van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer tot een gladde massa. Eventueel nog wat water toevoegen voor de gewenste dikte. Op smaak brengen met zout en peper.
Eventueel strooi je er aan tafel nog wat lekkere pittige geraspte kaas over.
Dit recept komt uit het (kook)boek “Hoe Dan” van Maroeska Metz