Dat een burger niet altijd van vlees hoeft te zijn en toch super lekker (misschien wel lekkerder 😉 ) bewijst onderstaande recept wel. Het recept voor deze spinazieburger komt uit ‘Evereday vegan’ .
Voor 6 burgers heb je nodig:
- 1 blikje kikkererwten
- een handvol verse kruiden (bladpeterselie, basilicum, koriander)
- 1 handvol verse spinazie
- 1 wortel, geraspt
- 1 rode ui, in ringen
- teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 tl curry
- 1 tl komijn
- 1 tl korianderpoeder
- peper en zout
- enkele lepels amandelmeel
Zo maak je het klaar:
- Spoel de kikkererwten en doe ze in een keukenmachine. Doe er de rest van de ingrediënten, behalve het amandelmeel, bij en mix. Er mag nog wat structuur in zitten.
- Voeg nu enkele lepels amandelmeel toe tot je een kleverig ‘deeg’ hebt waarvan je de burgers kunt maken. Maak de burgers en zet ze 30 minuten in de koelkast.
- Bak de burgers goudbruin in olijfolie en serveer met een broodje of met (zoete aardappel)frietjes uit de oven.
Lekker erbij: Pain de Mer of een ander brood(je), sla, tomaat, veganaise, quinoa.
Tip: maak een extra portie burgers en bewaar ze in de diepvries voor later. Dan kun je later zo gebruiken, altijd handig.