Spinazie-brandnetel soep

Extra chlorofyl door groene bladgroentes in combinatie met lekkere antioxidanten (uit de kruiden), gezonde vezels en voedingsstoffen voor je darmen (uit de uien, knoflook, roomboter en peulvruchten). Na een lange winter met vaak zwaarder voedsel, minder bewegen en minder buiten zijn is extra aandacht voor je ontgifting een goede zaak. Wat is er fijner om schoon, fris en energiek aan de lente of aan een nieuw tijdperk in je leven te beginnen?

Chlorofyl, vezels en voldoende vitamines/mineralen en sporenelementen, zoals in deze soep, dragen bij aan het binden en afvoeren van afvalstoffen. Tegelijkertijd leveren ze veel extra nutriënten. Zeker als je ook nog wat kiemen toevoegt. En dat levert simpelweg meer energie, (hernieuwde) vitaliteit, een gezondere stofwisseling en extra ‘zonne-energie’: chlorofyl absorbeert als het ware het zonlicht.

Ingrediënten:

  • 2 flinke uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel roomboter
  • 3 biologische kruidenbouillonblokjes
  • peper uit de molen
  • 1 liter water
  • 250 gram diepvries (of verse) doperwten of tuinbonen
  • 300 gram verse spinazie* (of nog lekkerder 200 gram spinazie en 100 gram verse brandneteltopjes)
  • 1 dessertlepel gemalen rozemarijn (of zeer fijn gesneden verse rozemarijn naaldjes)
  • 1 dessertlepel dragon (of een pluk verse, fijngesneden), anders lavas of een beetje zeesla (als je dat niet hebt maar wel de Super Soep Groente, dan kun je daar ook 1,5 maatschep van gebruiken
  • 1 eetlepel boekweitmeel

Bereiding:

  • Fruit de uien en knoflook in de roomboter en doe dan de ingrediënten tot en met de doperwten erbij. Laat dit gaar koken.
  • Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en laat het nog een kleine minuut heel kort koken.
  • Pureer het geheel met de staafmixer.
  • Proef even en voeg eventueel nog iets van de ingrediënten toe.
  • Doe vlak voor het opdienen een plukje kiemen en/of wat gehakte noten in de soep.
  • Erg lekker om er een avocado met crackers of rijstwafels bij te eten.

Als je brandnetel topjes gebruikt, kook je deze liever even apart. Laat het weekwater weglopen en pureer de topjes samen met de rest van je soep. Je kunt ze ook even roerbakken in wat roomboter, toevoegen aan je soep en dan met de soep pureren.

Bron: www.rinekedijkinga.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *