Dit makkelijk te maken bijgerecht kun je met veel andere gerechten combineren, zoals bijvoorbeeld pittige aardappelkoekjes of door een kom biologische volkoren penne of andere biologische pasta
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram cherrytomaten, in vieren gesneden
- 3 tenen knoflook, geperst
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 200 gram sperziebonen, gehalveerd en de puntjes verwijderd
- zout en peper
En zo ga je bakken en koken:
- Verhit de olijfolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak ze tot ze uit elkaar vallen en beginnen te karamelliseren. Ondertussen breng je een pan water aan de kook.
- Voeg na zo’n 5 minuten, als de tomaten een dieprode kleur hebben, de knoflook, azijn en zout en peper toe. Bak alles ongeveer 1 minuut
- Ondertussen doe je de sperziebonen in een zeef of vergiet en overgiet je ze met het hete water uit de pan, zodat ze net een beetje zachter worden. Daarna doe je ze in de pan bij de tomaten en knoflook
- Warm alles een paar minuten goed door en breng het eventueel nog verder op smaak met zout en peper
Dit recept is afkomstig uit ‘Deliciously Ella met vrienden’ van Ella Mills en is o.a. hier te bestellen.
Kosmos uitgevers.