In landen als Indonesië, Suriname, de VS en Brazilië is dit ijs heel populair. Daar schaven ze met een metalen ijsschaaf van een groot blok ijs af en serveren ze het vaak in een kegelvormig bakje. Vandaar de naam ‘snow cone’ wat ijshoorntje betekent.
Dit heb je nodig voor 2 porties:
- 400 gram galiameloen
- 200 gram kristalsuiker
- 200 ml water
- 500 gram ijsklontjes
Zo maak je het klaar:
- Snijd de meloen in stukken en breng het samen met de kristalsuiker en het water in een pannetje aan de kook en laat het al roerend 10 minuten zachtjes koken. Laat het hierna afkoelen
- Giet de gekookte meloen in een blender en pureer tot een glad geheel. Giet door een zeef en zet het minimaal 1 uur in de koelkast
- Vermaal de ijsklontjes in een blender (of met een ijscrusher) tot ze heel fijn zijn
- Vul de glazen met het geschaafde ijs, giet in ieder glas ongeveer 100 ml siroop en serveer het gelijk
Dit kun je natuurlijk nog met ander fruit doen. Hoe? Dat kun je lezen in het boek ‘IJS & co’ van Aniek Keijsers.